Medezeggenschapsraad
In de medezeggenschapsraad -afgekort MR- praten ouders mee over de ontwikkelingen en beleid op school. Ouders hebben wettelijk recht op medezeggenschap over de gang van zaken op school. Een goede zaak, want als ouder wilt u natuurlijk het beste onderwijs voor uw kind.

Waarover neemt de MR beslissingen?
In de MR komen verschillende onderwerpen voorbij. Denk bijvoorbeeld aan geldbesteding, gebouwengebruik, vakanties en vrije dagen, hulp van ouders, verbeteringen in het onderwijs. Maar ook bestuurlijke schaalvergroting, verandering van klassenindeling, nieuwe onderwijsmethodes, de invoering van ict, veiligheid op school en bijvoorbeeld samenwerking met andere onderwijsinstellingen. Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR advies- of instemmingsrecht.

De Piramide
O.B.S. de Piramide is een basisschool met drie vestigingen. De Wilbertschool, de Willemschool en de Woolderschool. Er is één MR namens De Piramide. De MR van de Piramide bestaat uit totaal twaalf mensen; van iedere vestiging twee ouders en twee leerkrachten.

MR-leden Wilbertschool
De volgende ouders en leerkrachten vertegenwoordigen de Wilbertschool:
Personeel:          Francine Asveld en Margriet Fij
Ouders:               Peter Nijhof en Corinne Cohn

De ouders worden via ouderverkiezingen gekozen en zijn minstens 2 jaar beschikbaar. De MR vergadert minimaal 6 keer per jaar. De vergaderingen van de MR zijn openbaar, net als de agenda en de notulen.

Vanuit de MR willen wij u graag informeren via o.a. nieuwsbrief en een jaarverslag. Download hier het jaarverslag van het schooljaar 2017/2018.
Jaarverslag MR OBS de Piramide 2017-18

Verkiezingen
De MR organiseert regelmatig verkiezingen. Ouders worden per brief geïnformeerd. Als zich meerdere kandidaten aanmelden vinden verkiezingen plaats. Meer informatie over de verkiezingen vindt u in het deel MR reglement verkiezingen. Reglement Medezeggenschap De Piramide_deel Verkiezingen

Contact met de MR
Als u vragen of opmerkingen heeft, ideeën heeft over het onderwijs van de Wilbertschool, of wilt weten wat er in de MR gebeurd neem dan gerust contact op. Mail: mrwilbertschool@gmail.com.
Natuulijk kunt u ons ook altijd op het schoolplein aanspreken.

Peter Nijhof
Corinne Cohn